Explicatie


Prin aceste mici povestiri, nu caut sa va fac sa va simtiti bine. Suntem destul de amortiti si de indiferenti la ceea ce se petrece in jurul nostru. Vreau sa imi scot din inima toata durerea provocata de lucrurile "frumoase" pe care le-am vazut. Vreau sa vad ca incepeti sa iesiti din amorteala, ca numai alergati dupa lucruri pe care oricum nu le veti lua cu voi atunci cand veti muri. Vreau sa vad cum va opriti din drumul vostru grabit si intindeti o mana celui care are nevoie cu adevarat de ea. Vreau sa intelegeti ca daca dati bani unui cersetor, unei fundatii nu v-ati capatat un loc in cer. Nu cu Bani se cumpara fericirea.
Daruiti putin din dragostea voastra.

vineri, 30 mai 2008

Un copil, o minge

Ce ii trebuie unui copil sa-si faca prieteni de joaca? O minge, doar o minge, am zice. A, da si dorinta de a se juca cu ceilalti copii.
Si acum povestea dragii mei adulti:
A fost odata, nu de mult, o fetita care avea o minge si care vroia sa se joace cu alti copii.
Ea se deoasebea de ceilalti prin faptul ca era o mica zana. Din aceasta cauza, nu stia sa se faca foarte bine inteleasa de ceilalti oameni. Daca se emotiona, nu mai stia sa vorbeasca, dar vroia sa-si exprime sentimentele. Si incepea sa ciupeasca, nu din rautate, ci doar ca sa-ti arate ca e nelinistita, vrea ceva, dar nu stie sa spuna in cuvinte.
Intr-o zi a iesit in curtea scolii, cu mingea ei mare si albastra. S-a dus aproape de un grup de copii si a aruncat mingea. Aceasta s-a rostogolit pana la picioarele lor. Fetita noastra astepta. Astepta ca macar unul din ei sa ridice mingea si sa i-o arunce, sau macar sa dea cu piciorul in ea. Dar ce credeti ca s-a intamplat, dragii mei. Copiii s-au uitat la minge, s-au uitat la zana noastra si i-au intors spatele.
Fetita noastra s-a dus si si-a luat mingea si a aruncat-o din nou. A primit acelasi raspuns. Atunci s-a dus la unul din copii, s-a uitat la el, iar acesta a repezit-o. Fetita noastra s-a emotionat si l-a ciupit. Cand au vazut copiii ce s-a intamplat, au izbucnit in ras si au inceput sa o faca nebuna.
Unde sunt nebunia si rautatea? In intoleranta sau in incapacitatea de exprimare a sentimentelor? Eu cred ca in nici una, ci in inima noastra impietrita, care nu e capabila sa inteleaga ca frumusetea vine din faptul ca suntem diferiti, ca a-l accepta pe celalalt inseamna sa te accepti pe tine. Iar copii nostri ne imita, crezand ca asa trebuie sa se poarte.

Niciun comentariu: