Explicatie


Prin aceste mici povestiri, nu caut sa va fac sa va simtiti bine. Suntem destul de amortiti si de indiferenti la ceea ce se petrece in jurul nostru. Vreau sa imi scot din inima toata durerea provocata de lucrurile "frumoase" pe care le-am vazut. Vreau sa vad ca incepeti sa iesiti din amorteala, ca numai alergati dupa lucruri pe care oricum nu le veti lua cu voi atunci cand veti muri. Vreau sa vad cum va opriti din drumul vostru grabit si intindeti o mana celui care are nevoie cu adevarat de ea. Vreau sa intelegeti ca daca dati bani unui cersetor, unei fundatii nu v-ati capatat un loc in cer. Nu cu Bani se cumpara fericirea.
Daruiti putin din dragostea voastra.

miercuri, 4 aprilie 2012

Cand ,,Prea mult" exprima prea putin...

Cand a trebuit sa nasc, m-au lasat in travaliu 13 ore, pentru ca nu am avut plicul pentru doctora. Dupa 13 ore si-a dat seama ca nu pot sa nasc si mi-a facut cezariana. G avea cordonul ombilical infasurat in jurul gatului. Era vanat. Asa ca, l-au bagat la incubator.
Doar atat. L-au bagat si l-au lasat acolo. Dupa cateva ore, cand s-au dus sa vada ce face....... l-au gasit vanat. Suferise cateva crize si creierul nu mai era oxigenat cum trebuie. Asa ca...
Asa ca a fost afectat atat fizic cat si psihic.
Doctora, ca sa ma incurajeze (HA), mi-a spus ca moare si sa plec acasa. E o chestiune de ore zile... pana moare. Am doi copii acasa, asa ca sa plec, ca asta nu mai scapa.
Cum sa plec, cum?
Cand a vazut ca eu nu vreau sa plec, a zis ca poate o fi o sansa, dar...... dar ( si zeul BAN si-a facut simtita prezenta) poate traieste dar costa mult.
In urmatoarea clipa, sotul meu a plecat acasa si in trei zile am vandut casa si cu banii am reusit sa-l tinem in viata.
A ramas cu tetrapareza spastica si retard psihomotor si cu deficienta severa de vedere, dar a RAMAS.
Noi? noi, stam cu mama, in casa (HA) data de la munca. E ea din chirpici, cu peretii cat o palma de grosi, e ea la iesirea din oras, langa linia de tren, in mijlocul campului, e ea..... dar avem unde sa dormim.

Acum

Acum

Acum

Ac...

2 comentarii:

Anonim spunea...

UNDE SUNT MEDICII CU FRICA DE DUMNEZEU?UNDE SUNT???
NU MAI SUNT.OARE NU MAI SUNT?EU CRED CA MAI SUNT.
MEDICILOR TREZITI-VA!ATI FACUT UN JURAMANT.TREZITI-VA!NU MAI ALERGATI DUPA BANI.BANII ADUC FERICIREA PENTRU O CLIPA SAU MAI MULTE AICI PE PAMANT DAR ACOLO IN IMPARATIA TATALUI NU AU NICI O VALOAREA,VALOAREA AU FAPTELE TALE-DE A LUPTA PENTRU VIATA PACIENTULUI TAU CARE ORICUM AR FI EL:BOGAT/SARAC,BUN/RAU,.......ESTE OM SI POATE SE VA POCAI.

arakelian spunea...

Brrr, m-a ingrozit povestea voastra.
Toata admiratia si respectul din lume pt lupta care o duceti.